header

« Terug naar het overzicht van Brandpunt juni 2019

Dit schooljaar juni 2019

Syndicale premies, last call

De syndicale premies zijn sinds 26 maart 2019 beschikbaar in Mijn Onderwijs. Voor het merendeel van de personeelsleden is deze premie nu digitaal beschikbaar. Druk de premie af, vul aan en onderteken en bezorg de premie dan aan COC.

De reden van deze omslachtige procedure komt door de verdeelde bevoegdheden in de regelgeving: het uitreiken van de premies is een Vlaamse bevoegdheid, de verwerking en de controle een federale. 

In het brandpuntnummer van maart lichtten we de nieuwe manier van werken al toe. We merken echter dat de syndicale premies trager binnen komen dan andere jaren. Vandaar dat we graag nog een oproep doen om onz zo snel mogelijk je premie te bezorgen. Ingevulde en ondertekende premies die COC bereiken voor 1 juli kunnen we zeker nog uitbetalen. Je kan de premies bezorgen via het provinciaal secretariaat van COC.

In de leraarskamer...

In de laatste rechte lijn naar het einde van het schooljaar willen we jullie vragen om het thema ook in de leraarskamer aan te halen. Vraag collega's of ze andere jaren een syndicale premie aanvragen en of ze deze dit jaar al aangevraagd hebben. We vermoeden dat voor een aantal leden de overstap naar Mijn Onderwijs moeilijk is.

Nog enkele praktische zaken:

Inloggen op de website Mijn Onderwijs via volgend webadres https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/mijn-onderwijs-personeel.

Vanuit COC maakten we een instructiefilmpje dat je begeleidt bij de verschillende stappen. Je kan dit raadplegen op volgende webadres:  https://vimeo.com/327264861.

Onze provinciale secretariaten kunnen COC-leden ondersteunen, maar we kunnen niet aan jouw gegevens. Vakbonden kunnen niet aan je personeelsdossier. Als je dus beroep doet op onze ondersteuning via het provincaal dienstbetoon zorg je er best voor dat je jouw gegevens om je aan te melden voor Mijn Onderwijs meebrengt. Aanmelden kan op verschillende manieren. Je kan de eID gebruiken, het federaal token aanvragen of via de app ‘itsme’. Ook andere methodes zijn mogelijk. Zorg alvast dat je voor één methode je aanmeldgegevens klaar hebt.

Jan Soons

  
Onze website maakt gebruik van cookies.