header

« Terug naar het overzicht

vrijdag 1 februari 2019

COC solidair met nationale staking op 13 februari 2019 UPDATE_3

Het Nationaal Comité van COC heeft in zijn vergadering van vrijdag 1 februari 2019 beslist om solidair te zijn met de nationale staking van 13 februari 2019.

COC sluit zich aan bij de terechte eisen van de drie grote vakbonden voor een substantiële loonsverhoging, een gezond evenwicht tussen werk en privé en een fatsoenlijke eindeloopbaanregeling voor alle werknemers van het land. En ook in onderwijs is er eenzelfde ongerustheid over het voortbestaan van een sterke openbare dienstverlening en een rechtvaardige openbare sociale zekerheid. Alle werknemers moeten kunnen genieten van een goede pensioendatum en een treffelijk pensioenbedrag. De aanvallen op het onderwijspensioen moeten ophouden, want ze betekenen een afbraak van de arbeidsvoorwaarden in onderwijs. Tot slot moet ook in onderwijs de werkdruk omlaag. COC wil vanwege de federale en de Vlaamse overheid eindelijk concrete voorstellen krijgen die werkgevers zullen verplichten om daar dringend werk van te maken.

COC geeft haar leden de mogelijkheid om deel te nemen aan de nationale staking en sluit niet uit dat er nog verdere acties in de onderwijssector zelf volgen. Wil je zelf staken, dan kan dat voor een hele of halve dag. In beide gevallen heb je recht op een stakerspremie. Meer informatie hierover staat op de stakerskaart.

Je vindt het pamflet, de stakingsaanzegging, de lijst voor de uitbetaling van de stakingsvergoeding en de stakerskaart bovenaan dit artikel.

Meer informatie over deze nationale stakingsdag lees je hier.

In het radionieuws van 1 februari 2019 geeft secretaris-generaal Koen Van Kerkhoven meer uitleg bij de keuze van COC om solidair te zijn met de staking van 13 februari. 

 


 
Onze website maakt gebruik van cookies.