header

« Terug naar het overzicht

maandag 5 juli 2004

Vervangingspool: alle informatie ook via COC

Om lid te worden van de vervangingspool, moet je een volledig en correct ingevuld inschrijvingsformulier opsturen naar de VDAB-onderwijspool, Guido Gezellelaan 7, 8800 Roeselare.
Het departement Onderwijs heeft alle info over de vervangingspool gebundeld in een brochure. Elk COC-lid kan deze brochure ook verkrijgen via onze provinciale secretariaten (voor contactgegevens: zie onze website onder de rubriek ‘Organisatie en dienstbetoon’ of op de achterpagina van ieder nummer van Brandpunt). In deze brochure zit een aanvraagformulier om bij het departement onderwijs een inschrijvingsformulier voor de vervangingspool te kunnen bekomen.

Indien je vanaf 7 oktober (de eerst mogelijke dag voor het schooljaar 2004-2005) deel wil uitmaken van de vervangingspool, dan moet je je formulier in elk geval ten laatste op 10 september insturen. Wil je een aanstelling later in de loop van het schooljaar, dan stuur je je formulier in uiterlijk de 14e van de maand. Aan de hand van objectieve criteria selecteert de VDAB de kandidaten die voor de pool in aanmerking komen. Word je geselecteerd, dan word je daarvan door de VDAB per brief verwittigd. De VDAB wijst je toe aan een scholengemeenschap, scholengroep of inrichtende macht waarmee je onmiddellijk contact moet opnemen. Zij zullen je een ankerschool toewijzen. Pas nadat de ankerschool je in dienst heeft gemeld bij het departement Onderwijs, ben je effectief lid van de vervangingspool.


 
Onze website maakt gebruik van cookies.