header

« Terug naar het overzicht

maandag 30 januari 2012

Staking- en actiedag geslaagd

Op basis van de verzamelde feedback van militanten en secretarissen stelt het ACV vast dat de staking- en actiedag geslaagd is. Zoals aangekondigd door het ACV is er waar het mogelijk was gestaakt. Op andere plaatsen waren er allerlei acties.

De stakingen en acties verliepen rustig.

Koud. Ik heb het enorm koud gehad toen ik deze ochtend stakersposten bezocht” zegt ACV-voorzitter Marc Leemans.

“Mijn respect voor de mensen aan de piketten is enorm. Ze zijn ook heel vastberaden. En willen dat de onevenwichtige sanering bijgestuurd wordt. Heel veel mensen die ik deze ochtend sprak, zien het ook totaal niet zitten om eind februari opnieuw de rekening gepresenteerd te krijgen.”

In veel ondernemingen en instellingen waren er ook informatievergaderingen en sensibiliseringsacties.

Het ACV organiseerde in verschillende steden ook nog geslaagde alternatieve acties. Een fietstocht in Antwerpen, het inpakken van het belastingkantoor in Turnhout, een enorm facebookhandje in Brugge,…

Heel veel mensen hebben vandaag een duidelijk signaal gegeven aan de regering. Na de grote betoging van 2 december met 80 000 deelnemers kan men dit echt niet meer negeren” stelt Leemans.

“Maar een staking is ook altijd erkennen dat de dialoog heeft gefaald. Ik hoop echter dat we nu snel opnieuw tot onderhandelingen én snel tot resultaten kunnen komen. Het kan toch niet de bedoeling zijn om contractbreuk te plegen? Of om armoede te organiseren? Of inkomens uit arbeid een tweede keer de rekening te presenteren? Dat kan en wil ik echt niet geloven.”

Het ACV en COC in het bijzonder danken alle militanten die vandaag hun steentje ertoe hebben bijgedragen dat de staking- en actiedag geslaagd is.


 
Onze website maakt gebruik van cookies.