header

« Terug naar het overzicht

zaterdag 4 oktober 2008

Actiedag op 6 oktober

Reeds op 20 september deelden we via de COC-berichten mee dat COC geen stakingsaanzegging zou indienen voor maandag 6 oktober. Aan deze situatie is niets gewijzigd, ook niet door de vaststelling dat de ACOD dinsdag jongstleden, onder druk van het ABVV, toch gemeend heeft een stakingsaanzegging te moeten indienen.

COC is wel van oordeel dat onze leden op de scholen en centra wel moeten geïnformeerd worden dat een en ander hen ook aangaat. Daarom werd er een pamflet ontworpen dat op 29 september werd verspreid.

COC ziet geen reden om op dit ogenblik in het onderwijs het stakingswapen te hanteren. COC hoopt dat degenen die dat wel vinden, dit ook zullen vinden wanneer onderwijsdossiers op tafel zullen liggen die ons tot actie zullen dwingen. En dat is niet uitgesloten ... denken we maar aan het dossier Leerzorg.

Leden van COC die maandag aanstaande wel staken, kunnen op de plaatselijke ACV-secretariaten en -dienstencentra terecht voor een stakerskaart. Deze kunnen ze - ingevuld  - daar ook achterlaten.


 
Onze website maakt gebruik van cookies.