header

« Terug naar het overzicht

woensdag 5 oktober 2016

Dag van het onderwijs

Beste COC’er,

Als op 1 september de schoolbel voor het eerst rinkelt, staan weer honderdduizenden leraars, CLB-medewerkers, ondersteunende en onderhoudspersoneelsleden, directies en coördinatoren klaar om leerlingen en cursisten op te vangen. De spotlights op hen gericht.

Maar wat vaak vergeten wordt, is dat jullie al veel vroeger in de weer zijn om van een schooljaar een succes te maken. Na 1 september luwt de aandacht, maar jullie inzet blijft.

Daarom lanceerde UNESCO De Dag van de Leraar. COC vindt dat die naam niet voldoende de lading dekt. Want op 5 oktober willen wij àlle onderwijspersoneelsleden bedanken voor hun inzet en een pluim geven voor de passie die zij telkens opnieuw weer aan de dag leggen om kinderen, jongeren en volwassenen te vormen.

Deze waardering willen wij niet alleen uitdrukken in woorden, maar ook in daden. In de actuele onderwijsdossiers trekken wij resoluut de kaart van het personeel op de werkvloer. Wij blijven pleiten voor beheersbare, afgebakende en werkbare opdracht in het onderwijs en zullen ons pensioen zo hard mogelijk verdedigen. Daarvoor rekenen we ook op jullie. Laat ook jouw stem horen zodat onze stemmen samen luider klinken. Samen staan we sterk voor onderwijs!

Lees in bijlage zeker onze brief naar aanleiding voor De Dag van het Onderwijs. Wij wensen jou een fijne 5 oktober!

Met een welgemeende dank-je-wel,

Koen Van Kerkhoven

secretaris-generaal COC

 


 
Onze website maakt gebruik van cookies.